Rally

P-G vann i BMW-debuten

P-G Andersson och Anders Fredriksson vann Rally Nyköping 2 wd nationell i sin debut i BMW tillsammans med Drive VXO. I och med segern tar de över SM-ledningen – trots att de kört bara två av tre deltävlingar.

– Extra roligt att få vinna med ett nytt team som satsar på ett helt nytt koncept. Och alltid kul att få ta en ny skalp med SM-seger i både fyrhjuls-, framhjuls- och nu bakhjulsdriven bil, säger P-G.

Foto: Drive VXO

Per-Gunnar ”P-G” Andersson och co-driver Anders Fredriksson, båda Årjängs MK, gjorde i helgen SM-debut i en bakhjulsdriven BMW tillsammans med teamet Drive VXO. Inför tävlingen har P-G kört ett litet test hemma i Årjäng, men nu var det tävlingsdebut i teamets nybyggda BMW.

– Bilen är byggd av svenska leverantörer och med främst svenska komponenter och är utvecklad för att kunna köras på flera olika moderna bränslen, såsom e-fuel och biobränslen, säger teamchef Hans Bååth.

P-G och Anders inledde rallyt lite trevande, men efter rallyts tredje sträcka övertog de ledningen i den tvåhjulsdrivna nationella klassen och behöll den ända in över mållinjen. De kammade även hem fem viktiga extrapoäng efter segern på sista sträckans powerstage.

– Det här var jättekul. Inte för att jag kan säga att jag kan det här, men det går bättre och bättre. Stort tack till teamet för förtroendet att ratta den här bilen, säger P-G.

Rally Nyköping var tredje deltävlingen i årets Svenska Mästerskap. P-G och Anders vann premiären Hälsingerallyt, men körde inte den andra deltävlingen. Trots det har de tillräckligt med poäng för att överta SM-ledningen i klassen.

Foto: Niklas Falk/Svensk Bilsport