Rallycross

Thorén klar för Supercar i RallyX

21-åringe Filip Thorén kommer under säsongen att köra en VW Polo Supercar från Hedströms Motorsport i RallyX.

 Foto:  Anders Ekström

Supercar-rookien från Hallsberg har värmt upp med tester tidigare på både Tierp och nu senast på Westombanan i Arvika. Filip känner sig redo för tävling och tygla de över 600 hästarna under huven på Polon efter att ha avslutat en rejäl genomkörare på Westombanan.

– Det här blir jäkligt häftigt, helt klar det värsta jag kört hittills, ler Filip Thorén efter några avslutande varv i Polon.

Omställningen från den RX2e-bil han körde förra året är stor och han har fått lägga om körstil lite, då Polon kräver mer aggressiv approach.

– Elbilen var man tvungen att köra mer effektivt och mer som racing, inte sladda så mycket, sen finns det ju så mycket mer effekt i den här Polon, allt går ju så mycket fortare i den här, reflekterar Filip.

Thorén som startade med Folkrace i unga år, har sedan kört den stora rallycrossplantskolan JSM-klassen 2150, där han 2022 tog hem silvret, innan han ifjol tog klivet in i RX2e. Till i år kände han sig redo för nya utmaningar och är nu väl förberedd inför debuten i Tierp.

Målsättning i år för Filip är att göra några hyfsade resultat och lära sig klassen, han lägger inte någon press på sig att topp-prestera direkt från start.

– Jag känner mig rätt lugn och är redo för säsongsstart, nu ska man bara lära sig tävla i den också, skrattar Filip.

 Foto:  Anders Ekström