Rally

Midnattssolsrallyt 15+15

KAK Midnattssolsrallyt körs den 8 till 11 juli 2020 med Örebro som huvudort och med serviceplats på Örebrotravet. Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i 2020.

Stig Blomqvist/Robert Jakobsson, Midnattssolsrallyt 2018. Foto: Thomas Lindberg

Travbanor har tidigare använts som serviceplatser i Midnattssolsrallyt men i år blir det något extra, då travtävlingen Juliloppet med V64 körs på torsdagen den 9 juli – det blir med andra ord både rally och trav på Örebrotravet den dagen.

Nytt för 2020 blir också att klassen Regularity utgår då det blivit allt färre deltagare i klassen. Det gör att fullfartsklassen Historic får hela utrymmet och därmed blir hela rallyt snabbare.

Rallyt är öppet för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare och antalet tävlande är begränsat till cirka 200 ekipage. Rallyt är cirka 90 mil långt totalt med ungefär 20 specialsträckor på omkring 16 mil. Tävlingen körs i tre etapper med nattuppehåll.

Tävlingen 2020 är det 15:e KAK Midnattssolsrallyt i historisk form vilket är precis lika många gånger som KAK Midnattssolsrallyt kördes i sin ursprungliga form 1950-1964. Detta jubileum kommer också att uppmärksammas under tävlingen.