Racing

Thalin kör BMW för Exion Racing i STCC

Månz Thalin kommer att tävla med en BMW i4 för Exion Racing och blir med sina 16 år yngst i STCC 2024.

– Det ska bli sjukt kul att göra STCC-debut med Exion Racing när mästerskapet blir elektriskt, speciellt då jag redan tävlat i elektriska juniorserien NXT Gen Cup, säger Månz Thalin.

Foto: Anders Helgesson/STCC

Värnamoföraren gjorde internationell racingdebut som 15-åring förra året i NXT Gen Cup och slutade på elfte plats totalt med en femteplats på klassiska Nürburgring som bästa resultat.

– Vi är glada över att kunna välkomna Månz till teamet, en ung talang som dessutom har erfarenhet av elektrisk racing. Vi har nu tre starka unga förare klara i teamet med Månz, Viktor Gustavsson och Calle Bergman som en viktig del i vår satsning att bygga såväl teamet som svensk motorsport långsiktigt, säger Kevin Engman, teamchef för Exion Racing.

– Det är verkligen stor skillnad jämfört med de bilar jag tävlat med tidigare och BMW:n är riktigt kul att köra, den är lättkontrollerad och samtidigt utmanande, säger Månz Thalin.

– Precis som alla andra förare pratar om så är det speciellt med gatdäcken, men det är lika för alla och jag tror verkligen det kommer att ge bra racing med begränsad greppnivå, långa bromssträckor och mycket effekt. Det ska bli sjukt kul att fortsätta lära sig bilen under testerna inför premiären i Göteborg som jag verkligen ser fram emot!