Racing

Auto Lounge Racing utökar med tre elektriska Volkswagen

Team Auto Lounge Racing gjorde debut tidigare i år och utökar sin storsatsning på STCC till 2023 med tre Volkswagen ID.3 i racingskrud, säsongen då STCC blir först i världen som 100% elektriskt nationellt mästerskap.

Bakom satsningen står Christian Skaar, den före detta elitfriidrottaren som inför säsongen 2022 aldrig tidigare suttit bakom ratten på en tävlingsbil.

– Mitt och teamets första år i STCC har varit omtumlande, omskakande och fantastiskt. Att mästerskapet nu elektrifieras till 2023 är en självklarhet för oss och låg som grund till att vi gav oss in i det över huvud taget, säger Christian Skaar.

Christian Skaar kommer själv att köra en av teamets tre tävlingsbilar efter årets STCC-debut där han som bäst säkrade en sjundeplats trots i stort sett obefintlig racingerfarenhet.

– Jag nådde många av mina personliga mål 2022 och teamet tog oerhört stora steg framåt som jag inte trodde var möjliga när vi gav oss på detta Mount Everest till utmaning i att göra STCC-debut, säger Christian Skaar.

– Bytet till elektriska tävlingsbilar med massor av effekt till 2023 innebär lite av en omstart igen, men det är lika för alla och en utmaning jag ser fram emot. Vi förbereder oss under vintern med körning av GT-bilar som har en liknande karaktär vad gäller bakhjulsdrift och mycket effekt.

Team Auto Lounge Racing kommer att ställas mot team som Brink Motorsport och Exion Racing under STCC-säsongen 2023, med fler team som kommer att avslöjas inom kort.

– Vi har all respekt för utmaningen som nykomlingar, speciellt inför skiftet till en helt ny, elektrisk och spännande era, säger Christian Skaar.

– Men vi har oavsett en högt satt målsättning för 2023 om att kunna utmana om den absoluta toppen. Vi har knutit till oss oerhört duktiga människor och vi utvecklar oss ständigt, något som tveklöst kommer att behövas.

Teamet har gjort klart med en förare till som kommer att avslöjas senare under vintern och är på jakt efter en tredje.

– Vi har en tidigare STCC-vinnare klar som jag tror kommer att få folk att höja på både ett och två ögonbryn, men just nu kan vi inte berätta mer. Sedan har vi en pågående process om att hitta vår tredje förare, säger Christian Skaar.