Rally

P-G Andersson försvarar sitt SM-guld med Team Skåab

P-G Andersson hade planer på att trappa ner rallysatsningen till hobbynivå nästa år. Istället får vi se honom i en helt ny satsning med en splitter ny Ford Fiesta R5 från M-sport tillsammans med Team Skåab.

– Jag är otroligt tacksam för den här chansen och Team Skåabs otroliga engagemang. Det är länge sen jag var så här taggad inför en säsong. Självklart är målet att köra för fjärde raka SM-guldet 2023, säger P-G.

Per-Gunnar ”P-G” Andersson, Årjängs MK, tog i år sitt tredje raka SM-guld i den fyrhjulsdrivna trimmade klassen i rally tillsammans med co-drivern Anders Fredriksson, Årjängs MK. Nästa år hade P-G planer på att trappa ner rallysatsningen och eventuellt bara köra lite på hobbynivå. Men de planerna ändrade rallycrossföraren Stefan Kristensson.

– Vi hade helt enkelt jäkligt kul ihop när vi körde Back-SM i Minnesberga i höstas. Där och då föddes idén om en rallysatsning, säger Stefan Kristensson.

Vellinges Stefan Kristensson, som äger Team Skåab, införskaffade en ny Ford Fiesta R5 från M-sport med de senaste specifikationerna. Och i den kommer han att sätta P-G i förarsätet under hela Rally-SM 2023. I högerstolen kommer som vanligt Anders Fredriksson att ta plats.

– Jag är otroligt tacksam för den här chansen och Team Skåabs otroliga engagemang. Istället för att lägga av eller börja köra på hobbynivå gav de mig den här chansen från ingenstans. Nu är det All-in som gäller på rally-SM 2023. Det är länge sen jag var så här taggad inför en säsong, säger P-G.

P-G Andersson gratulerar Stefan Kristensson till seger i Minnesbergabacken under back-SM i september.