Rally

Två ”Grahnar” utmanas av flera Mitsubishi i SSR

Två ”Grahnar” i WRC-bilar mot Växjös Anders Jonasson och Robin Adolfsson i Mitsubishi. Det blir åka av i 4WD Övriga i South Swedish Rally.

Klassen för lite äldre fyrhjulsdrivna bilar är den till antalet startande minsta, ett gäng Mitsubishi Lancer och så ett par ”Grahnar” med potenta Fordar. Simrishamnaren Joachim Grahn kör sin nyligen importerade Fiesta WRC och redan tidigt på säsongen radade han upp tre segrar i mindre tävlingar.

– SM är något helt annat. Det brukar alltid gå troll i det för min del och vi har bara kört tre mil grus med bilen ännu så länge, konstaterar ”Jocke”.

Tre rallymil och lika många segrar började Joachim Grahn året med i sin nya Ford Fiesta WRC. Fortsätter han så kan det mycket väl bli klasseger i SSR för ”Jocke”. Foto: RX Media

Fredrik Grahn, från Storå utanför Lindesberg, har fått ordning på motorn i sin Focus WRC och efter ett par segrar lokalt kan han mycket väl lägga en SM-vinst till meritlistan.

I topp på SM-tabellen återfinns Ludvikas Mattias Nyström. En duktig förare, men två Grahnar i högform lär bli väl svårt. Hotar gör också Mitsubishiförarna Anders Jonasson och Robin Adolfsson, båda tävlar för Wäxjö MS och är garagegrannar.

– Där är vi överens, det finns goda möjligheter och vi siktar på att slåss om segern, säger ”Ante”.

Med ny motor i den Evo 9:a han snart ägt i tio år, är han taggad för comeback tillsammans med Henrik Hulterskog. För att komma i form körde Ante nyligen Midsommardansen i Ljungby, och vann. Totalt!

– Bättre uppladdning kunde jag inte få. Inte tog jag i hårt heller, utan det bara flöt på. Segern var långt över förväntan, säger Ante.

Tvåa i Ljungbys ”Midsommardansen” var Robin Adolfsson, slagen med tio sekunder. Förra året vann han både Sydsvenska Rallycupen (klass och totalt) samt Sydsvenska Mästerskapet.

– Lille Colin kom i januari så Bergslagsrallyt fick vi hoppa, men SSR är min hemmatävling, så den vill jag verkligen inte missa och målet är så klart att vinna. Åtminstone klassen, säger Robin.