Rallycross

Tidemand gästspelar i EM-premiären i rallycross

I väntan på nästa rallystart passar Pontus Tidemand på att få lite extra tid bakom ratten. I helgen deltar han i EM-premiären i rallycross på Silverstone i Storbritannien och är taggad för att få adrenalinet att pumpa igen.

Senaste tävlingen för den värmländske rallystjärnan Pontus Tidemand var ett gästspel i RallyX on Ice i Åre i mars, och innan dess var det Rally Sweden, men trots färre tävlingar har han knappast legat på latsidan.

-Vi jobbar stenhårt på nästa VM-start, berättar Pontus. Det är många tidskrävande bitar som ska på plats för att allt ska klaffa men läget känns positivt. Däremot måste vi också tänka taktiskt för att få bästa möjliga utgångsläge inför säsongen 2020 och både välja rätt tävlingar som passar mig och ligger rätt tidsmässigt. Därför satsar vi på att dyka upp i VM igen efter sommaren. Rally är min förstaprioritering och mitt huvudfokus men jag missar aldrig en chans att få upp tävlingspulsen så det blir riktigt kul att få tampas på en rallycrossbana igen.

Det var legendaren Per Eklund som ringde och erbjöd ett inhopp i EM-premiären i rallycross och Pontus var inte sen att tacka ja. Han får ratta en Volkswagen Beetle och hoppas kunna vara med från början och fighta.

-Det finns många väldigt duktiga förare i rallycross och nivån är hög så det är bara att försöka vara på det ordentligt från start. Lite flyt också så kan det bli en rolig helg och eftersom jag kommer hit utan någon direkt press på mig kan jag bara njuta och ha kul. Jag har varit och testat en hel del för både Skoda och Volkswagen så jag känner mig inte ringrostig bakom ratten, men det är fem år sen jag körde rallycross så det blir en spännande utmaning att komma in i det igen även om jag inte känner någon direkt press.

Tävlingen drar igång på lördag med de två första kvalheaten medans de resterande två väntar på söndagen med efterföljande semifinaler och slutligen final.