Rally

Flodin och Bergsten obesegrade i årets rally-SM

Patrik Flodin och Göran Bergsten var redan inför dagens finaltävling klara svenska mästare i den 2 wd nationella-klassen efter fyra raka segrar. De kom till start i Västrallyt idag för att bärga även den segern. Men den här gången fick de kämpa.

Foto: Emotorsport.se

– Det var jäkla skönt att kunna hämta hem även den här segern. Vi har fått slagit i underläge och jag har verkligen saknat den här adrenalinkicken, säger Patrik.

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, säkrade sitt SM-guld redan under näst sista deltävlingen av årets rally-SM. De vann de fyra första deltävlingarna med dryga minuten och målet i dagens finaltävling var att kamma hem även femte segern.

De vann de två första sträckorna och det såg ut att gå mot en ny överlägsen seger, men på tredje sträckan fick de problem.

– Jag snurrade i första sväng och fastnade nästan. Vi fick backa, mixtra och ha oss, säger Patrik.

De tappade tid och ramlar ner till tredje plats i rallyt. De upptar jakgen mot förstaplatsen, men på sjunde sträckan får de en rejäl punktering och tappar över en halv minut.

Med tre sträckor kvar ser det onekligen tufft ut. De ligger 32 sekunder bakom ledaren, men bestämmer sig för att ge allt på den åttonde sträckan.

– Det var en längre sträcka som vi kört en gång och nu gällde det. Det fick bära eller brista, säger Patrik.

En enastående körning gjorde att de tog in 26,8 sekunder på rallyts åttonde sträckan. De höll upp tempot vann även den näst sista sträckan (SS9) och övertog ledningen. Sista sträckan avslutade de med en ny sträckseger och vann rallyt med 22,1 sekunder. Därmed är de obesegrade i den nationella tvåhjulsdrivnaklassen i år.

– Vi har verkligen haft roligt. Det var länge sen vi gjorde en sån här urladdning som på åttonde sträckan, säger Göran.

Och Patrik håller med sin co-driver:

– Jag har verkligen saknat den adrenalinkicken som det blev när vi körde på speciellt åttonde sträckan. Otroligt roligt rally att avsluta säsongen så här och så skönt att vi fick knyta ihop säcken och vinna allt i år, avslutar Patrik med ett skratt.

Foto: Emotorsport.se