Rally

Tidemand rivstartar säsongen med North Rally Boden

Efter förra årets två inhopp i Rally-SM är Pontus Tidemand sugen på mer. När årets första deltävling i mästerskapet drar igång med North Rally Boden, står en taggad värmlänning på startlinjen – redo att ta upp kampen där den slutade föregående år.

Foto: Fredrik Värnebjörk

– Det är fantastiskt att vi har så hög nivå på SM med utomordentlig konkurrens och bra arrangerade tävlingar. Jag tyckte det var grymt kul och givande att få gästspela i ett par tävlingar i höstas, men inser samtidigt att ska man ha en chans gäller det att hålla sig varm i kläderna och vara med från början. Så det är exakt vad vi gör nu, säger Pontus, som precis som förra säsongen rattar en Skoda Fabia Evo och återigen har den erfarne norske kartläsaren Morten Erik Abrahamsen i högerstolen.

2022 års Rally-SM består av fem deltävlingar och den första av dem avgörs alltså den 7-8 januari i norra Sveriges snötäckta landskap. North Rally Boden bjuder på åtta specialsträckor som totalt omfattar dryga 123 kilometer som ska klaras av under de två tävlingsdagarna.

– Jag ser verkligen fram emot ett vinterrally och att få köra på snö igen, det har jag ju inte gjort sedan Rally Sweden 2020 så det blir extra roligt. Dessutom har jag faktiskt aldrig tidigare tävlat så högt upp i Sverige men har hört att vägarna är riktigt bra så det blir häftigt. Jag tippar på tufft motstånd men det triggar bara ännu mer och jag hoppas på en ordentligt fight där uppe i Boden. Vi är definitivt laddade så nu är det bara att köra och göra vad vi kan, säger Pontus.