Rally

Rådström tar en paus från rallytävlandet

Rallyföraren Dennis Rådström från Torsby kommer 2022 ta en paus från det professionella rallytävlandet.

Efter ett par år i nationella klasser tog Dennis Rådström tillsammans med kartläsaren Johan Johansson 2017 klivet ut i Junior-VM i rally. Det blev tre framgångsrika säsonger där de tog flera VM-segrar, vann årets rookie och tog flera medaljer. Resan fortsatte till Junior-EM innan de förra året tog klivet upp i högsta klassen i SM. Där de utmanade i den absoluta toppen. Efter en tung, och alldeles för tidig, avslutning på säsongen 2021 så väljer nu Dennis att ta en paus från rallytävlandet på högsta nivån.

– Det är flera faktorer som ligger bakom beslutet. Men framförallt är inte motivationen där just nu att göra allt jobb som krävs för att driva runt en sån här satsning. Detta är inget besked om att jag ska lägga av med rally, men jag behöver en paus för att hitta ny energi och komma tillbaka, säger Dennis.

Dennis inledde 2017 ett framgångsrikt samarbete med kartläsaren Johan Johansson från Valdemarsvik. Johan vann 2018 Junior-VM för kartläsare och tillsammans med Dennis har de utvecklats på hög nivå med mycket rutin. Johan kommer i helgens SM-premiär i Boden åka tillsammans med junioren Isak Reiersen.

– Det är väldigt kul att Johan får åka med Isak. Vi har tillsammans byggt upp mycket erfarenhet och rutin, och det känns kul att han nu får åka med en ung talangfull förare i Boden, avslutar Dennis.

För Rådström Motorsport väntar nu närmast Rally Sweden Historic i Umeå under vecka 8, där teamet kommer till start med sin klassiska orangea Volvo 262 med Arne Rådström och Thomas Nilsson.

Foto: Content Unify