Rally

Rådström vann Rally Bohemia

Värmländske rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson tog en dominant seger i helgen i den Tjeckiska mästerskapstävlingen Rally Bohemia, som uppladdning inför premiären av Rally-EM i Rom.

Foto: Vandraq Studio

Dennis och Johan, som tävlar för det tjeckiska teamet ORSAK Rally Sport med en Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland, vann samtliga 18 sträckor i rallyt och fick en bra genomkörare på asfalt inför premiären i Junior-EM och klassen ERC3 Junior.

– Det skulle gärna ha fått vara fler sträckor, säger en glad Dennis efter målgång. Det har vart riktigt kul att vara tillbaka i bilen och vi tar huvudsakligen med oss glädjen att köra rally till EM i Rom. Vi har hittat en bra trygghet och fart i bilen, vilket vi vill åt inför Italien. Johan och teamet har skött sig perfekt hela helgen och den nya Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland är helt fantastisk att köra.

– Trots att vi haft en stor ledning har vi kunnat ladda om och fokusera på varje sträcka och att göra den så bra som möjligt. Vi har en riktigt bra känsla inför Rom, avslutar Johan.

Rally di Roma Capitale 24-26/7 är den första deltävlingen i Rally-EM, FIA ERC, 2020. Dennis och Johan tävlar för det tjeckiska teamet ORSAK Rally Sport med en Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland i klassen ERC3 Junior.

Foto: Vandraq Studio