Racing

Säsongspremiär för Carrera Cup

Porsche Carrera Cup Scandinavia kickstartar årets säsong på Falkenberg den 17-18 juli. En intensiv jakt på ett historiskt hattrick, gästförare i världsklass, nytt teammästerskap och en högklassig TV-produktion som tar tittarna ännu närmare racingen.

Robin Hansson utmanar Lukas Sundahl. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Med totalt 14 race i Sverige och Norge finns alla förutsättningar att årets säsong kan bli en av de mest spännande någonsin.

Regerande mästaren Lukas Sundahl inleder jakten på ett historiskt hattrick. En seger i årets mästerskap skulle göra honom unik som den ende föraren att vinna Porsche Carrera Cup Scandinavia tre säsonger i följd. Sundahl kommer till Falkenberg som favorit men är samtidigt medveten om att han kommer att få kämpa hårdare än någonsin för segrarna. Han kan räkna med mycket hård uppvaktning från konkurrenterna. Framförallt från ärkerivalen Robin Hansson som slutade tvåa ifjol och satsar allt på att ta sin första mästerskapsseger.

Thed Björk

Som gästförare kommer ingen mindre än Thed Björk som tillhör den absoluta världseliten i standardvagnsracing. Björk vann WTCC 2017 och blev därmed Sveriges första världsmästare i touringcars. Förra året slog han till igen med en teamseger i WTCR.

För första gången i Porsche Carrera Cup Scandinavia finns en rejäl prispott med hela 500 000 kronor att köra om under säsongen. Mästaren får 200 000 kr, tvåan i mästerskapet får 100 000 kr och trean 50 000 kr. För att uppmärksamma det omfattande lagarbete som ligger bakom fina individuella prestationer instiftar Porsche Sverige även ett teammästerskap jämte förarmästerskapet. Ytterligare 150 000 kr är öronmärkta för seriens mest framgångsrika team.

På grund av myndigheternas rekommendationer sker tävlingen inför tomma läktare. Men racingpubliken kommer trots det inte att missa en sekund av all spänning då samtliga deltävlingar sänds live på Viasats kanaler.