Racing

Porsche siktar på ytterligare en seger på Le Mans

Det råder spänd förväntan hos Porsche Motorsport inför höjdpunkten av långloppssäsongen 2023. Vid 24-timmarsloppet på Le Mans den 10-11 juni kommer tre Porsche 963 från fabriksteamet till start i hyperbilsklassen. Kundteamet Hertz Team Jota ställer upp med ytterligare en Porsche 963. I GTE-Am-klassen ställer fem privata team upp med totalt åtta stycken 911 RSR.

Inför starten av den 100-årsjubilerande långloppsklassikern värmer Porsche Carrera Cup Scandinavia tillsammans med Porsche Carrera Cup France upp publiken med ett startfält bestående av över 60 stycken 911 GT3 Cup.

Vid 100-årsjubileet för 24-timmarsloppet på Le Mans och 75-årsjubileet för sportbilsmärket från Stuttgart har Porsche Motorsport ett tydligt uppställt mål: Totalseger på Circuit de la Sarthe. För att maximera chanserna i den hårt konkurrensutsatta nya hyperbilsklassen ställer fabriksteamet Porsche Penske Motorsport upp med en tredje hybridprototyp från den nordamerikanska serien IMSA WeatherTech SportsCar Championship, utöver de två permanenta bilarna från FIA WEC-serien. De 700 hk starka LMDh-racerbilarna som körs av fabriksteamet bär en speciell dekor som är en hyllning till Porsches historiska framgångar på Le Mans.

– 100-årsjubileet för 24-timmarsloppet på Le Mans är ett mycket viktigt event, särskilt för Porsche, säger Thomas Laudenbach, Vice President, Porsche Motorsport. Vårt varumärke fyller 75 år i år. Ingen annan tillverkare kan se tillbaka på en så framgångsrik historia på Le Mans som Porsche. Vi har vunnit 19 totalsegrar och 110 klassegrar – och det är verkligen inte slutet på historien: Vi siktar på vår 20:e seger på la Sarthe!

Porsche 963, Porsche Penske Motorsport (#5), Dane Cameron (USA), Michael Christensen (DK), Frederic Makowiecki (F)