Racing

Karlsson klar för WestCoast Racing i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Det blir Mikael Karlsson, tillsammans med Robin Knutsson, som ska försvara WestCoast Racings färger i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022.

Karlsson är välmeriterad och har höga ambitioner inför sin entré i mästerskapet.

– Jag hoppas att vi kan vara med och fightas om det. Annars skulle jag inte vara med, säger 49-åringen från Karlskoga.

För ett par veckor sedan presenterade Halmstads-baserade WestCoast Racing sin satsning i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Samtidigt avslöjades att Robin Knutsson, 19 år, ska köra en av teamets nya Porsche 911 GT3 Cup (992).

Nu presenterar teamägaren och teamchefen Dick Jönsson Wigroth sin kompletta laguppställning.

– Mikael Karlsson en riktig racer, en förare som vill vara bäst hela tiden. Han är dessutom en glad och trevlig kille som kommer att bli en bra spelare för WestCoast Racing. I Robin och Mikael får vi en bra mix av ungdom och erfarenhet på förarsidan, säger Jönsson Wigroth.

Avtal i racertempo

De två senaste säsongerna har Mikael Karlsson kört STCC där han bland annat erövrat två heatsegrar och nått en sjundeplats totalt som bäst. 2021 var han teamkompis med Robin Knutsson. Nu kommer de att samarbeta igen, men den här gången i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Det ska bli kul att göra den här satsningen tillsammans med Robin. Porsche Carrera Cup blir en utmaning såklart, men eftersom en ny bil introduceras i mästerskapet känns det som om alla börjar lite från scratch. Att dessutom få möjlighet att tävla för WestCoast Racing, som historiskt sett är ett av Sveriges bästa team, är en riktig morot, säger Karlsson, vars avtal med Dick Jönsson Wigroth blev klart i rekordfart.

– Efter att vi haft ett inledande möte gick det väl på 22 timmar eller vad det var, säger Karlsson och skrattar.

Gäller att göra hemläxan

I Porsche Carrera Cup Scandinavia tror och hoppas Mikael Karlsson att det är ett bra tillfälle att kliva in i serien.

– Vi börjar ju på noll poäng allihop, skojar han och fortsätter:

– Jag har respekt för de som kört Porsche tidigare, men samtidigt kommer nya 992:an och de som kört den och 991:an säger att det är stor skillnad på bilarna. Därför känns det som om alla börjar från scratch. Jag tror att det är den som gör hemläxan bäst som kommer att vinna mästerskapet till slut, så det gäller att vara på tå från början.