Racing

Hampus Ericsson uttagen till Porsche-test

Mästerskapstvåan och den trefaldiga racevinnaren i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia kör Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out. Världens snabbaste Carrera Cup-förare kämpar om en plats i det internationella mästerskapet Porsche Mobil 1 Supercup.

Hampus Ericsson har varit ett av de stora utropstecknen i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia. 19-åringen från Kumla tog steget in i vinnarcirkeln med segrar i tre av säsongens 14 race. Totalt räckte satsningen till en hedrande andraplats i mästerskapet.

Nu är det klart att Hampus Ericsson är uttagen till Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out. Det prestigefyllda förartestet genomförs i fabrikens regi varje år efter racingsäsongens slut och samlar de snabbaste juniorförarna från samtliga Carrera Cup-mästerskap i världen.

– Det här är otroligt kul och spännande, säger Hampus Ericsson. Jag ser Junior Programme Shoot-out som en fantastisk möjlighet att fortsätta utvecklas som förare efter en framgångsrik säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Deltagarna i Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out kämpar om en plats i det internationella mästerskapet Porsche Mobil 1 Supercup, som körs på samma banor som Formel 1 under Grand Prix-helger i Europa. Testvinnaren erbjuds en delvis finansierad säsong i ett av mästerskapets team. En unik möjlighet för en ung förare att visa vad man kan på den internationella racingscenen.

– Att bli uppmärksammad och utvald av Porsche Motorsport är såklart otroligt hedrande, fortsätter Ericsson. Förartestet ger mig chansen att se var jag står internationellt och är en enorm motivation inför kommande säsonger och nästa steg i min racingkarriär.

Under Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out öppnas dörren på glänt mot de spännande karriärvägar som erbjuds genom Porsche Motorsport. Bland kända exempel på förare som har gått vidare från Carrera Cup, via Mobil 1 Supercup, till stora internationella framgångar finns racingstjärnor som Earl Bamber, Mark Lieb och Nick Tandy. Samtliga tre förare har vunnit Le Mans 24-timmars med Porsche.

– Hampus Ericsson fortsätter att utvecklas positivt och har visat att han är en förare med både den talang och den vinnarinstinkt som krävs, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Vi har ett mycket starkt startfält i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022 och hoppas självklart på att få se Hampus Ericsson där. Gärna i kombination med körning i Porsche Mobil 1 Supercup.