Racing

Skoog kör Porsche Supercup på Hockenheim

Henric Skoog kommer att gästspela i Porsche Mobil 1 Supercup vid helgens tävlingar i samband med Tysklands Grand Prix för Formel 1 på Hockenheim.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication & Kraeling-Foto.

Supercupen, som den kort och gott kallas, är den största och mest prestigefyllda av alla racingserier inom Porsche-familjen och attraherar varje år ett stort startfält bestående av över 30 förare. Alla tävlingar körs ihop med Formel 1 och bilarna är identiska (Porsche 911 GT3 Cup).

– Väldigt kul att få den här chansen, säger Henric Skoog. Jag ska göra allt jag kan för att nå ett bra resultat. Jag hoppas att det kommer många svenskar till Hockenheim och hejar!

Helgens inhopp markerar Skoogs första Supercup-start under 2019, och den fjärde totalt i karriären. Torshälla-sonen gjorde ett likadant gästspel just på Hockenheim i fjol, då han slutade på 14:e plats, och har tidigare också ställt upp på Spa-banan i Belgien två gånger (2016 och 2017).

Skoog kommer, liksom vid sina ordinarie uppdrag i den tyska nationella motsvarigheten Porsche Carrera Cup Deutschland, att köra för Huber Racing. Teamet ställde tidigare i år upp i Porsche Mobil 1 Supercup när mästerskapet gästade österrikiska Red Bull Ring, och kommer på Hockenheim också vid sidan av Skoog att mönstra en andra bil för polacken Igor Walilko.

Henric Skoog var nyligen på väg mot karriärens kanske största genombrott när han, från sin första pole position, ledde majoriteten av det senaste Porsche Carrera Cup Deutschland-racet på Norisring innan han blev avkörd och tvingades bryta. På CV:t så här långt under 2019 finns också – intressant nog inför helgens gästspel på samma bana – en pallplats från PCCD-upptakten på Hockenheim.

– Jag har haft min klart mest konkurrenskraftiga säsong så här långt sedan jag började tävla internationellt, fortsätter Skoog. Jag har utvecklats så mycket under det senaste året. Det ska bli minst sagt intressant att ta sig an Supercup-fältet igen och se hur vi står oss. Målet är att göra mitt bästa Supercup-resultat så här långt [en sjundeplats från Spa 2017], även om jag vet hur tufft det här mästerskapet verkligen är. Det är bara att ge full gas, försöka sätta ihop ett perfekt varv i kvalet, och vässa armbågarna inför start.

Helgens Porsche Mobil 1 Supercup-tävlingar inleds med 45 minuters fri träning på fredag. Kvalet körs på lördag, och racet – som sträcker sig över 35 minuter – strax innan Formel 1-loppet på söndag.