Racing

Rosenqvist laddad inför Mid-Ohio

För tredje helgen i rad står Felix Rosenqvist och hans IndyCar-rivaler redo att spänna musklerna i Amerikas främsta formelbilsserie. Efter stadsbanan i Toronto och den korta ovalen i Iowa är det den här gången en mer traditionell anläggning som står för underhållningen, när fältet slår läger på Mid-Ohio Sports Car Course för nästa sammandrabbning.

Foto: IndyCar.

Helgens race är det 13:e på årets IndyCar-kalender – men Felix Rosenqvist räds inte någon vidskepelse. Tvärt om hoppas smålänningen att besöket i Ohio ska bli extra lyckosamt, inte minst i skenet av de goda minnen han redan hunnit samla på sig från den 3.634 km långa banan – som för alltid har en speciell plats i hjärtat.

– Det var på Mid-Ohio jag körde en IndyCar-bil för allra första gången i mitt första test med Chip Ganassi Racing, säger Felix Rosenqvist. Det var för tre år sedan, och starten på hela den här resan som lett mig dit jag är idag. Man kan säga att det var här det började. Det kommer alltid kännas speciellt att komma tillbaka till Mid-Ohio. Jag har verkligen längtat till mitt första IndyCar-race på den här banan och nu är det dags. Det känns som att cirkeln sluts lite. Det ska bli kul.

Felix Rosenqvists Chip Ganassi Racing-bil kommer den här helgen att bära ett nytt färgschema i grönt och svart, inspirerat av teamsponsorn Clover.

Träningarna på Mid-Ohio drar igång på fredag. Racet startar kl. 22.00 svensk tid på söndag kväll och sträcker sig över 90 varv.

Foto: IndyCar.