Esports

Klart för final i SM virtuell racing

På lördag 4 december avgörs finalen av årets SM i virtuell racing powered by Porsche. Tävlingen körs som ett på-plats-event i Bromma och ses live på Svensk Bilsports egen playkanal och Facebooksida.

Carl Jansson leder mästerskapet inför helgens final. En final där samtliga deltagare kommer att ses live och tävla mot varandra på plats i Esen Studio i Bromma. En något ovanlig situation för den virtuella världens förare.

– Det ska bli riktigt roligt att få träffa alla man tävlat mot under serien, säger ledande Carl Jansson.

Klockan 15:00 startar livesändningen på www.sbfplay.seoch Svensk Bilsports Facebooksida. Då har förarna varit på plats sedan tidig morgon för att träna på banan som i finalen är tyska Hockenheim. Samtliga förare kommer köra i samma sorts riggar med likadan utrustning.

– Du inte lika trygg med det som hemma. Det jag kör med hemma vet jag precis hur det fungerar, så det kommer bli en omställning för många. Det kommer ta ett tag att vänja sig och det kommer göra livefinalen lite mer utmanande, säger Jansson.

Carl Jansson leder mästerskapet och är regerande mästare med guldet 2021. Flera som han nu får försvara sig mot möter han för första gången i verkligheten.

– Körmässigt kommer det inte påverka att sitta fysiskt bredvid någon, då är man så inne i sin bubbla, men kanske lite mer innan racen då du har alla runt omkring dig. Största skillnaden är det att inte ha sina egna grejer. Men det ska bli riktigt roligt att få träffa alla man tävlat mot under serien, avslutar Carl Jansson.