RallyRallycross

C More säkrar rättigheter till Rally-VM och Rallycross-VM i Sverige och Finland

C More förvärvar exklusiva rättigheter till Rally-VM, Rally-EM och Rallycross-VM i både Sverige och Finland.

– Det här är klassiska tävlingar som nu även produceras på toppnivå, säger Johan Cederqvist, chef för C Mores kanaler och rättigheter.

2022 sänder C More sport i världsklass från bland annat UEFA Champions League, LaLiga, Serie A, Fotbolls-VM för herrar, Fotbolls-EM för damer, SHL, Hockeyallsvenskan, Handbollsligan och SHE. Nu är det klart att även European Rally Championship (Rally-EM) och World Rallycross Championship (Rallycross-VM) säkras från och med 2022 i både Sverige och Finland. Dessutom visas World Rally Championship (Rally-VM), med svenske superlöftet Oliver Solberg, på C More från om med mästerskapet 2023 i Sverige och redan från och med 2022 i Finland, där bland annat de klassiska publikfesterna Svenska och Finska rallyt ingår.

– Motorsport har historiskt en väldigt stark position i både Sverige och Finland, mycket tack vare Rally- och Rallycross-mästerskapen. Det här är rättigheter som genom åren haft både svenskar och finländare som slagits om titeln. I Rallycross-mästerskapen har vi flera svenskar i toppen och i Rally-mästerskapen tävlar stortalangen Oliver Solberg som spås en lysande framtid, säger Johan Cederqvist, chef för C Mores kanaler och rättigheter.

World Rally Championship sänds på C More i Sverige 2023 till och med 2027. European Rally Championship och World Rallycross Championship sänds 2022 till och med 2027.