Rallycross

Ekström tvåa i Finland

Fortsatt ledning för KYB Team JC i teammästerskapet efter rallycross-VM i Kouvola. Samtidigt fick Mattias Ekström kliva upp på pallen för tredje gången den här säsongen, medan Robin Larsson hade stolpe ut i semifinalerna.

– Hela teamet har jobbat hårt för att få upp farten, så det blev ett skönt avslut med pallen efter en dålig dag igår, säger teamchef Joel Christoffersson.

I helgen kördes den tredje och fjärde tävlingen i rallycross-VM i finska Kouvola och för KYB Team JC, bjöd helgen på mixade resultat. Teamet behåller efter helgen ledningen i teammästerskapet, med 19 poäng ner till andraplatsen. Mattias Ekström ligger kvar på andraplats i förar-VM, medan Robin Larsson tappar från tredje till sjätte plats.

Helgens andra deltävling kördes under svåra förhållanden, med kraftigt regn och en lerig bana. Mattias Ekström satte flera topptider och slutade trea i grundomgången. Efter en andraplats i semifinalen kvalificerade han sig till final. Väl där var det en kamp om pallen in i sista kurvan, där han kom på andra plats. Robin Larsson hade en tuffare tävling och slet på det blöta underlaget. Han slutade nia i grundomgången och kvalificerade sig till semifinal. I semifinalen var Larsson med i fighten om tredjeplatsen, men efter att vindrutetorkaren slutat fungera på näst sista varvet var kampen över och han tappade till femte plats.