Racing

Personbästa på oval för Rosenqvist

Felix Rosenqvist tog sina två bästa resultat hittills på en ovalbana i NTT INDYCAR SERIES vid helgens tävlingar på World Wide Technology Raceway (Gateway) i Madison, Illinois.

Foto: INDYCAR.

Rosenqvist fick med sig en åttondeplats från det första av helgens två race i Bommarito Automotive Group 500s, vilket markerade Chip Ganassi Racing-svenskens främsta placering på en oval dittills i USA:s ledande formelbilsklass.

Rosenqvist fullbordade sedan dubbelhelgen strax utanför St. Louis genom att förbättra det resultatet ytterligare med en sjundeplats i det avslutande andra racet, som kördes sent på söndagskvällen svensk tid.

– Jag åkte hit till Gateway med målet att göra mitt bästa ovalresultat hittills, och det var precis vad vi lyckades med, säger Felix Rosenqvist. Det har varit en bra helg, ett steg framåt. Teamet gjorde ett genomgående riktigt bra jobb i depåstoppen, vilket betyder mycket på den här banan där det är svårt att köra om, och jag tycker rent generellt att vi vässade till både bilen och mig själv ytterligare en nivå den här helgen.

Trots att han slog sig in i topp åtta två dagar i rad var Rosenqvist emellertid inte helt nöjd med helgen i Illinois. I det första racet låg han på fjärde plats, precis bakom palltrion, när han tvingades häva en otäck sladd och tappade dyrbara placeringar.

– I det första racet hade vi topp fem på gång, men tyvärr gjorde jag en miss och var väldigt nära att krascha, förklarar Rosenqvist. Som tur var gick det bra, men jag tappade kontakten med täten. I det andra racet förlorade jag massor med tid bakom Ed Carpenter när jag skulle varva honom. Jag vet inte riktigt vad han försökte uppnå. Hur som helst, det har varit en bra helg. Jag vill fortfarande mer än så här, men det är absolut ett steg i rätt riktning och jag känner mig som en klart bättre ovalförare nu än vad jag gjorde för en månad sedan.

Felix Rosenqvist återfinns efter helgens dubbel alltjämt som tia i den sammanlagda poängtabellen, som anförs av Scott Dixon. Rosenqvist har i nuläget 42 poäng upp till topp fem i sammandraget.