Rallycross

Färsk europamästare kör VM

I och med att Robin Larsson säkrade EM-guldet i Rallycross förra helgen i Frankrike är det nu klart att han kommer köra VM-deltävlingen i Riga. Samtidigt kommer teamkompisen Mats Öhman göra ett inhopp i EM.

Foto: Jan-Kåre Rafoss

– Det ska bli riktigt kul att kunna ta den här chansen och komma in i VM, säger Robin Larsson. Jag har kört en säsong i VM förut, men det blir ju lite speciellt att göra det här inhoppet mitt i säsongen när VM-förarna är inne i en riktigt tight fight i mästerskapet. Målsättningen är att ta oss till semifinal, och sen se det som en bra tävling att kolla farten.

– Det ska bli jättekul att kunna få köra en VM-deltävling med Robin i år, säger Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik. Det blir lite som ett pris för Robin och hela teamet. Vi har haft bra tempo i EM hela säsongen och hade dessutom bra fart under RallyX Nordic i Riga. Så det kommer bli kul att se hur farten står sig mot VM-teamen. Hur det kommer gå är såklart svårt att säga, men kan vi fightas om topp fem-tider kommer jag vara väldigt nöjd.

Det är andra gången denna säsong som värmländska teamet JC Raceteknik kommer att delta i FIA World Rallycross Championship. Det var under en deltävling i maj på belgiske banan Spa som teamet först gjorde ett inhopp i VM, då med Mattias Ekström och Enzo Idé bakom ratten. Den 14-15 september kommer teamet ännu en gång ställa sig på startlinjen tillsammans med VM-förarna – nu med den nyblivne Europamästaren Robin Larsson.

Mats Öhman, som kör full säsong med teamet i RallyX Nordic kommer att göra ett inhopp i FIA European Rallycross Championship. Det blir andra tävlingen i år för norrbottningen på banan i Riga.

– Det ska bli jäkligt kul att få köra i Riga, säger Mats Öhman. Banan i Riga passar den här bilen fruktansvärt bra. Sen senaste tävlingen har vi jobbat ännu mer med inställningarna och förfinat mina reglage ytterligare för att hitta ännu mer fart på banan. Målet är absolut att köra semifinal, och sen får vi helt enkelt se. Men så länge jag är bra med i starterna tror jag att det kan bli en bra tävling. Sen är det roligt att Robin kunde vinna EM redan i helgen så han får göra det här inhoppet i VM. Med den farten han har är det helt klart i VM han hör hemma.