Rallycross

Larsson och Bakkerud kör Nitro RX med Monster Energy & DRR JC

Den internationella energidrycksjätten Monster Energy kommer i år att gå in som partner med Dreyer & Reinbold Racing och JC Raceteknik under hela Nitro RX serien. Ett partnerskap som därmed blir Monster Energys första elbilsteam någonsin.

De helelektriska Monster Energy FC1-X-bilarna kommer i år att köras av 2021 års FIA:s europamästare i rallycross, Andreas Bakkerud (Norge) och 2014 års FIA:s europamästare i rallycross, Robin Larsson (Sverige). Båda förarna har tävlat under förra årets Nitro RX-säsong och har mycket erfarenhet som de tar med sig in i den kommande säsongen. Säsongens första tävling kommer att köras på det legendariska Lydden Hill Race Circuit i England den 18 juni.

DRR FC1-X Group E elektriska rallycrossbil kommer att innehålla den ikoniska Monster Energy-klon, samt den klassiska gröna och svarta designen. DRR ingick partnerskap med den Kilsbaserade teamet JC Raceteknik med FC1-X Group E-fordon tidigare i år.

– Vi är extremt taggade på detta samarbete med ett så legendariskt märke som Monster Energy, säger Dennis Reinbold och Joel Christofferson. Och att sedan få kombinera detta med två europamästare som Andreas och Robin, tillsammans med de nya FC1-X Group E-bilarna, kommer att vara ett bra utgångsläge för att ta oss an. Några av världens bästa förare i Nitro RX-serien. Vi känner att kombinationen med Monster Energy, starka förare och JC Raceteknik kommer att ge oss ett starkt team.