Racing

Söderström snabbast i Lamborghini Super Trofeo test

Oliver Söderström säkrade juniormästartiteln STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini 2021 och har varit i Italien för att ta emot sitt pris, ett test med Lamborghini Squadra Corse.

– Först och främst tänkte man att, vilken galen möjlighet jag fått! Att få köra för Lamborghinis fabriksteam, bara det är en jättestor ära i sig, säger Oliver Söderström.

Lestrup Racing Team-föraren fick köra en 620-hästars Lamborghini Super Trofeo under testet i Italien tillsammans med ingenjörsteamet bakom Lamborghini Squadra Corse, Lamborghinis officiella motorsport-avdelning.

– Känslan i bilen var sjuk, första gången man accelererade var galen, säger Oliver Söderström.

– I och med det är mittmotor så är viktfördelningen mycket mer bakåt än i STCC-bilen vilket gör att den har en sjuk acceleration, den greppar på ett helt annat sätt. Så det man fick lära sig var att gå mycket mer attack in i kurvan för att få bilen att rotera i och med att bilen inte är så framtung.

– Jag körde för teamet Imperial Racing, de har en stark länk ihop med Lamborghini och är ett legendariskt team, något man verkligen märker när man är där och kör. Ingenjörerna var extremt kunniga och proffsiga.

Oliver Söderström imponerade under testet och var snabbast av de förare som deltog.

– Jag satte även bästa tiden någonsin med en Lamborghini Super Trofeo under testet och det känns självklart sjukt bra, säger Oliver Söderström.

– Referensen var Alberto Di Folco som är Lamborghini fabriksförare och den tiden slog jag. Sedan var jag också snabbare än Fredrik Schernoff, fabriksförare från Danmark, dock han hade säkert mer att ge. Men jag fick stå högst upp i listan, samtidigt så fick jag fick väldigt bra feedback från honom.

– Motorsportchefen för Lamborghini Europa var med under testet och var väldigt imponerad. Såklart går diskussionerna nu om att köra något race i Super Trofeo Europe, vi ska ha möte med dem i veckan så vi får se vad som händer.