Racing

Tät trippel slåss om guldet i JSM inför STCC-avslutningen

En tät trippel med förarna Oliver Söderström, Axel Bengtsson och Hugo Nerman slåss om SM-guldet i juniormästerskapet av STCC TCR Scandinavia inför årets två sista tävlingshelger på Anderstorp och Mantorp.

Regerande mästare och Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström leder just nu efter fyra junior-segrar och en totalseger hittills i år.

– För min del är strategin enkel, och det är att försvara min juniortitel. Vi fick tyvärr en nollpoängare på Gelleråsen och avslutningen på säsongen kommer tveklöst bli riktigt tuff i såväl juniormästerskapet som totalmästerskapet. Men jag är redo för utmaningen, den saken är säker, säger Oliver Söderström.

Bara åtta poäng bakom lurar STCC-nykomlingen Axel Bengtsson som tävlar för CUPRA Dealer Team – PWR Racing och har plockat in stadiga poäng under de senaste två tävlingshelgerna.

– För att vara min första STCC-säsong känns det helt klart motiverande att vara med i striden om junior-SM-titeln. Motståndet är riktigt hårt och såväl Anderstorp som Mantorp är nya för mig, så det blir en ordentlig utmaning. Men jag har ett starkt team bakom mig och jag kör för att kunna utmana om junior-guldet, säger Axel Bengtsson.

Hugo Nerman, som slutade på andra plats i juniormästerskapet förra året, är 17 poäng bakom på tredjeplatsen med tre juniorsegrar hittills i år.

– I juniormästerskapet gäller det verkligen att hela tiden plocka poäng, tyvärr bröt vi på Knutstorp som gjorde att vi tappade stort här. Min huvudfokus är på individuella heatsegrar och totalmästerskapet, men självklart är min målsättning att komma till finalen med möjlighet att kunna ta juniorguldet också, säger Hugo Nerman.