Racing

Marklund till STCC med PWR

Flerfaldige rallycrossmästaren Anton Marklund kommer att köra PWRs tredje CUPRA i STCC 2024.

– För mig är racing inte bara en sport, det är en livsstil. Det ska bli sjukt kul att göra STCC-debut tillsammans med CUPRA Sweden – PWR i detta historiska skifte till elektriska tävlingsbilar. Jag har mycket att lära mig, men konceptet är helt nytt för alla i depån och det känns oerhört motiverande att tävla för mästarteamet där jag hoppas att vi kan tillsammans ta bra resultat, säger Anton Marklund.

31-åringen säkrade EM-guldet i rallycross 2017 och gjorde racingdebut 2015, sedan dess har han kört flertalet säsonger i Carrera Cup Scandinavia.

– Vi har nu hela teamet komplett där Anton med en imponerande meritlista och passion för motorsport tillför en mängd erfarenhet och skicklighet till teamet, säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Sweden – PWR.

– Vi är övertygade om att han kommer att bidra starkt till CUPRA Sweden – PWR och vi hoppas att han kommer att trivas med att arbeta tillsammans med oss både utanför och på banan.

Anton Marklund ansluter redan bekräftade teamkollegor Robert Dahlgren, den mest segerrike STCC-föraren någonsin, och Axel Bengtsson, junior-mästare i racing 2022.