Racing

Eriksson, Brink och Karlsson kör i Brink Motorsport

Brink Motorsport har bekräftat sin trio till historiska STCC-säsongen 2024 med förarna Jimmy Eriksson, Tobias Brink och Mikael Karlsson som kommer att köra varsin Tesla Model 3.

Foto: Oscar Malmlund/STCC

– Det är riktigt kul att kunna presentera vår föraruppställning till STCC 2024, säger Ted Brink, teamchef.

– Vi välkomnar Micke till teamet jämsides Tobias och Jimmy. Med honom på plats kan vi sätta fullt fokus på mästerskapsgulden. Vi får en väldigt stark föraruppställning och det ska bli riktigt intressant att sätta dem bakom ratten under helgens första STCC-tester.

Mikael Karlsson gör comeback i år och tävlade senast i STCC 2021 där han slutade på sjunde plats totalt, bland annat med seger i den sista tävlingen han körde på Ring Knutstorp.

– Det ska bli en riktigt spännande utmaning att göra STCC-comeback samtidigt som mästerskapet blir elektrifierat, säger Mikael Karlsson.

– Vår satsning möjliggörs bland annat av vår partner Allson Kyl & Fryslager och vårt motto har sedan 20 år tillbaka varit att den som går i andras fotspår aldrig kommer först, något som stämmer väldigt bra överens med den nya STCC-eran. Jag hoppas och tror att vi tillsammans kan placera oss högt i årets tabell.

Mikael Karlsson tar över platsen från Hugo Nerman som istället kommer att fungera som förarcoach för Brink Motorsport på plats under STCC 2024.

– Givetvis är det tråkigt att Hugo tar ett steg åt sidan. Hugo har gjort ett bra jobb hos oss och även om han inte kommer sitta bakom ratten under 2024 så är vi glada över att han väljer att stanna i teamet. Vår ambition är givetvis att han ska vara tillbaka bakom ratten för oss i framtiden, säger Ted Brink.

Teamkollegor till Mikael Karlsson i Brink Motorsport under årets säsong blir erfarna förarna Jimmy Eriksson och Tobias Brink.

Tobias Brink var närmast att utmana regerande mästaren Robert Dahlgren i titelfighten 2022 och har totalt säkrat två STCC-silver och två bronsmedaljer.

– Vi har aldrig stått inför en så utmanande STCC-säsong någonsin där allt är helt nytt för samtliga förare och team. Men mitt sikte är inställt på toppen, vi ställer inte upp för att delta, säger Tobias Brink.

Jimmy Eriksson har en framgångsrik bakgrund av internationell formel- och GT-racing där han har tävlat i såväl GP2, klassen under Formel 1, som GP3.

– Det ska bli grymt kul att få komma hem och tävla på hemmaplan i Sverige igen efter sexton års racing utomlands, säger Jimmy Eriksson.

– Det känns som helt rätt tillfälle att ge sig in i STCC nu när mästerskapet går in i en ny och spännande era med elektriska och kraftfullare bilar än någonsin. Det är svårt att sia om exakta förväntningar med ett helt blankt papper som nya STCC innebär, men det är samtidigt inspirerande och jag kör aldrig för något annat än att utmana om den absoluta toppen.