Racing

Exion Racing flyttar och storsatsar i STCC

Exion Racing storsatsar i STCC och kommer att driva sex bilar säsongen 2024 från en ny bas i Ljungbyhed under ledning av tidigare STCC-föraren Kevin Engman.

Foto: Oscar Malmlund/STCC

– Hela teamet är sjukt motiverade inför uppgiften och jag tar med mig erfarenheterna från fjolårets säsong med Team Auto Lounge där vi tävlade med fyra bilar i TCR Denmark. Vi är ett ungt team som saknar konkurrenternas erfarenhet, men vi kommer att jobba metodiskt mot vårt slutmål om att utmana om den absoluta toppen, säger Kevin Engman.

Calle Bergman, som gjorde STCC-debut för Exion Racing 2022, kommer att fortsätta tävla för teamet och köra en BMW i4.

– Jag känner mig sjukt laddad inför att äntligen göra elektrisk STCC-premiär efter förra årets förseningar. Känslan i teamet är riktigt bra med den här expanderingen och nysatsningen. Vi har mycket kvar att lära oss, men jag tvivlar inte en sekund på att vi kommer att ta stora steg framåt under säsongen. Personligen är mitt mål satt på att plocka poäng och sakta men säkert röra mig mot toppen och kunna utmana om topp fem, säger Calle Bergman.

Förutom tre BMW i4 kommer även Exion Racing, som tidigare var baserade i Värnamo, att ansvara för driften av tre Volkswagen ID.3.

– Det nya elektriska konceptet från STCC och EPWR kräver inte alls lika mycket resurser som tidigare STCC-bilar, vi kan alltså istället fokusera på att leverera spännande och hållbar racing där förarnas prestationer kommer i främsta rummet. Vi underskattar inte på något sätt uppgiften om att driva sex bilar, men vi har god support från våra partners och ett kompetent gäng i teamet, säger Kevin Engman.