Racing

Rosenqvist fin fyra på Barber Motorsports Park

Felix Rosenqvist levererade ännu en stark INDYCAR-helg för sig själv och Meyer Shank Racing när han tog målflagg som fyra i Children’s of Alabama Indy Grand Prix.

Rosenqvist drog nytta av en sen omstart för att köra om regerande mästaren Alex Palou på näst sista varvet av söndagens race på Barber Motorsports Park, och blev därmed den bäst placerade föraren av dem som genomförde loppet på en tvåstoppsstrategi.

Foto: INDYCAR.

– Jag tycker att vi ska vara väldigt nöjda med den här helgen, säger Felix Rosenqvist. Vi kom hit medvetna om att det här kunde vara en tuff bana för oss, men vi hittade mer och mer fart i bilen och P4 är ett riktigt bra resultat på Barber för vår del.

Rosenqvist såg länge ut att gå mot något ännu bättre i loppet i Alabama, men föll tillbaka lite grann under den sista tredjedelen när en gulflaggssituation öppnade upp för bilarna på den mer aggressiva trestoppsstrategin att komma ikapp.

– Vi höll fast vid vår plan, och även om det inte var den vinnande strategin idag var vi i alla fall bäst av tvåstopparna, fortsätter Rosenqvist. Det blev en gulflagg som tyvärr tvingade oss i depå några varv för tidigt i sista stoppet. Det gjorde att vi var tvungna att spara extremt mycket bränsle på sista stinten och det fanns ingenting att göra mot bilarna på tre stopp som kunde köra fullt.

– Det är lätt att låta sig stressas i det läget, men vi behöll kylan återigen och gjorde vår grej, och vi får med oss ännu ett bra resultat. Jag vill även passa på att gratulera Linus (Lundqvist) till hans första pallplats!

Rosenqvist hamnade i ett tufft läge tidigt under helgen när hans Meyer Shank Racing-bil drabbades av ett motorproblem under den andra fria träningen på lördagsmorgonen lokal tid. Smålänningen tvingades stå över största delen av träningen, och hamnade istället i en kamp emot klockan när det stod klart att ett motorbyte krävdes – med bara ett par timmar kvar till kval.

Meyer Shank Racing-mekanikerna stod dock för en heroisk insats när den skadade Honda-motorn byttes ut på bara en och en halv timme; en prestation som snabbt belönades när Rosenqvist, trots förutsättningarna, lyckades avancera hela vägen till Fast 6 och kvala in som femma till söndagens race.

– Det här var nog den bästa insatsen vi gjort som team hittills i år, avslutar Felix Rosenqvist. Mekanikerna gjorde ett helt fantastiskt jobb som bytte motorn på en och en halv timme, och att vi faktiskt tog oss hela vägen in i Fast 6 under de omständigheterna med en missad träning säger mycket. Sedan tycker jag att vi var ännu starkare i racet. Jag är väldigt stolt över teamet – vi blir bara bättre och bättre och är med där uppe med de stora grabbarna. Det är väldigt kul.