Racing

Hülkenberg till Audi F1

Kursen fortsätter stakas ut för Audis Formel 1-projekt. Efter tillkännagivandet av det fullständiga övertagandet av Sauber Group inför inträdet i F1, har den första föraren nu bekräftats. Nico Hülkenberg har tecknat ett flerårigt avtal med Sauber och kommer starta för Audis fabriksteam 2026.

Redan 2025 kommer Hülkenberg köra för Sauber och följer därefter med i transformationen till fabriksteamet. Med sin erfarenhet från mer än 200 F1-lopp kommer tysken att vara ett viktigt bidrag i utvecklingsfasen för Audis framtida team.

– Nicos underskrift är nästa milstolpe för Audis Formel 1-projekt. Med sin snabbhet, sin erfarenhet och sitt hängivna teamwork kommer han att redan 2025 vara ett viktigt bidrag till Audis insteg till säsongen 2026, säger Andreas Seidl, VD för det framtida Audi F1-fabriksteamet. Redan från början fanns det ett stort ömsesidigt intresse för att tillsammans ta sig an ett unikt projekt som detta. Nico är en stark personlighet, hans insatser på en professionell och personlig nivå kommer att hjälpa oss att göra framsteg både i utvecklingen av bilen och i uppbyggnaden av teamet.

– Möjligheten att tävla för Audi är något alldeles speciellt, säger Nico Hülkenberg. När en tysk tillverkare går in i Formel 1 med en sådan beslutsamhet är det en unik möjlighet. Att representera fabriksteamet för ett sådant bilmärke med en motorenhet tillverkad i Tyskland är en stor ära för mig.

Utnämningen av Nico Hülkenberg följer planen som meddelades i mars att ta över Sauber helt, liksom tillsättandet av Oliver Hoffmann som ordförande för Audis styrelse för Formel 1-engagemanget. I denna roll är Hoffmann även ordförande i styrelserna för alla Sauber-företag och för bolagsstämman för Audi Formula Racing GmbH, som ansvarar för utvecklingen av drivlinan vid anläggningen i Neuburg.