Racing

Stor glädje i Renault efter årets andra pallplats

Renault DP World F1 Team säkrade sin andra podieplats för året efter en stark prestation av Daniel Ricciardo. Det ger Renault en tredje plats i konstruktörsmästerskapet i Formel 1 med 4 tävlingar kvar att köra. Totalt har teamet 135 poäng.

Daniel Ricciardo säkrade Renaults andra pallplats för året i helgens F1-lopp i Italien på Imola.

Den italienska Imola-banan, som är totalt 4900 meter lång och där Grand Prix har körts sedan 1980, bildade i helgen ramen för det femte sista F1-loppet i år. Och vilken lopp! Daniel Ricciardo, som startade som nummer fem – slutade på tredje plats – och kan för andra gången av bara tre tävlingar njuta av en plats på pallen. Lagkamrat Esteban Ocon var inte så lycklig. Efter 28 varv var han tvungen att avbryta efter problem med växellådan.

– Jag skulle vilja börja med att be om ursäkt till Esteban, eftersom han återigen var tvungen att avbryta på grund av tekniska problem. Han började bra och var bland de tio bästa, säger Cyril Abiteboul Teamledare för Renault DP World F1 Team efter loppet.

– Återigen gick loppet vår väg. Det såg länge ut som om vi skulle hamna på en 5: e plats, men modiga beslut och bra körning av Daniel gav oss en pallplats. Vi är nu nummer tre i konstruktörsmästerskapet och vi fokuserar nu på de fyra återstående tävlingarna. Men samtidigt vill jag gratulera Mercedes till deras sjunde titel. Det är en fenomenal prestation som inspirerar resten av oss, avslutade Cyril Abiteboul.