Racing

Poäng för Jimmy Eriksson på Lausitzring

Jimmy Eriksson håvade in ett par välkomna poäng i ett riktigt höstrusk när ADAC GT Masters genomförde säsongens näst sista deltävling på ett regnigt Lausitzring.

Foto: Gruppe C / ADAC.

Eriksson, som inför helgen fick en ny teamkamrat i Zakspeed-stallets Mercedes-AMG GT3 #21 i form av tyske Hendrik Still, inkasserade en poänggivande 13:e plats i söndagens race utanför Berlin.

Resultatet kompenserade till viss del för en besvikelse i lördagens inledande Race 1, där Eriksson/Still var på väg mot topp åtta men istället klassificerades som 17:e ekipage. Anledningen var ett tidstillägg på 30 sekunder, utdelat efter att Still bedömts ha kört för fort under gulflagg under den inledande stinten.

All körning under helgen ägde rum i svåra, blöta förhållanden i regn av till- och fråntagande intensitet.

– Det är blandade känslor efter den här helgen, säger Jimmy Eriksson. Jag känner att vi hade potential för mer, men vi satte aldrig ihop något riktigt bra race. Jag hade en bra känsla i bilen i början av loppet idag (söndag) och körde ikapp bilen som vann Race 1. Tyvärr tror jag att vi skulle ha valt en annorlunda depåstrategi, för vi tappade en del mark där både igår och idag. Det var en speciell helg med svåra förhållanden, och vi lyckades inte ta tillvara på det fullt ut.

Endast en deltävling återstår nu i ADAC GT Masters den här säsongen – och Jimmy Eriksson ser redan fram emot den nära förestående finalen.

– Vi har en chans kvar att göra något bra av den här säsongen, så det är klart att jag vill tillbaka in i bilen och ta tillvara på den möjligheten, avslutar Eriksson. Det är bara full attack som gäller, vi har ingenting att förlora!