Racing

Eriksson/Keilwitz räddade poäng trots kollision på sista varvet

Ett dramatiskt slutvarv, och en pulvriserad reklamskylt, hindrade inte Jimmy Eriksson och Daniel Keilwitz från att med knapp marginal knipa ett par poäng vid helgens ADAC GT Masters-evenemang på Hockenheim.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Incidenten i fråga utspelade sig i det andra av helgens två race, där Zakspeed Mercedes-duon slogs i trakterna kring topp 15 hela vägen ut på det allra sista varvet.

Keilwitz, som satt bakom ratten under den avslutande stinten efter att Eriksson inlett loppet, gick då bredd i bredd med två andra bilar genom den tighta Spitzkehre-hårnålen.

Ut ur kurvan uppstod kontakt, när Porsche-föraren Klaus Bachler först stötte ihop med Audi-chauffören Filip Salaquarda och sedan slungades rakt in i Keilwitz Mercedes.

Keilwitz forcerades av banan, in i barriären, och torpederade på sin väg genom gräset en reklamskylt. Incidenten till trots lyckades Keilwitz dock fortsätta varvet runt till en slutlig 14:e plats, innan han omedelbart parkerade efter målgång.

Eriksson stod för egen del för en stark öppningsstint i Race 2 när han avancerade hela åtta placeringar på det första varvet.

– Det blev lite dramatiskt på slutet, men Daniel gjorde det bra som tog bilen i mål, säger Jimmy Eriksson. Det gav oss några poäng, även om vi inte kan vara nöjda med en 14:e plats. Vi vill mer än så här och vi måste framför allt se till att bättra på kvalen framöver. Racen är bättre, och jag lyckades avancera ganska rejält på min stint idag, men vi behöver starta längre fram för att verkligen kunna utmana i toppen.

Eriksson/Keilwitz fick med sig en 16:e plats från helgens första race, som kördes på lördagen.