Racing

Poäng för Joel Eriksson i ADAC GT Masters

Joel Eriksson och teamkollegan Aidan Read skrev in sig i poänghäftet för ADAC GT Masters 2020 under en helg då Schubert Motorsport tog ett tydligt steg framåt i den knivskarpa konkurrensen.

FotoMattias Persson / Motorsport Publication.

Eriksson/Read körde i mål på en poänggivande 15:e plats i det avslutande av helgens två race, som båda kördes i idealiskt sensommarväder på Hockenheim. I Race 1, på lördagen, blev den svensk-australiensiska BMW-duon 22:a.

ADAC GT Masters levde än en gång upp till sitt rykte som världens kanske just nu starkaste GT3-mästerskap, med hela 33 bilar till start och extremt jämna varvtider genomgående genom fältet. I lördagens tidskval skildes exempelvis de 26 (!) första bilarna åt av mindre än en sekund runt den 4.574 km långa Hockenheim-banan.

– Det är en väldigt hög standard på mästerskapet i år, säger Joel Eriksson. Man har inte råd med någonting om man vill hänga med i kvalet. Jag var 13:e med ett varv där jag fick trafik – i en perfekt värld hade vi nog kunnat vara topp åtta. Vi tog ett steg framåt fartmässigt i helgen och fick med oss en poäng, vilket vi inte riktigt varit i närheten av tidigare, så det är positivt.

FotoMattias Persson / Motorsport Publication.