Racing

Joel Eriksson optimistisk efter ökad konkurrenskraft

Joel Eriksson lämnar helgens ADAC GT Masters-evenemang på Sachsenring med en positiv känsla, efter nya tydliga framsteg för BMW-teamet Schubert Motorsport.

Foto: Alexander Trienitz.

Eriksson och australiensiske teamkamraten Aidan Read körde i mål på 11:e plats i det andra av helgens två timslånga race – duons bästa insats hittills under 2020.

Eriksson stod bland annat för ett kraftigt avancemang på öppningsvarvet, när han från 24:e startposition uppmärksamt navigerade sig igenom en kaotisk startsmäll och avslutade det första varvet på 16:e plats. Han avancerade sedan ytterligare under resten av den första stinten, innan Read alltså tog bilen i mål som 11:a.

Slutresultatet skrevs förvisso till 15:e plats efter att Read tilldelats en tidstillägg på fem sekunder för en lätt sammanstötning, men Eriksson delade Schubert Motorsports optimism efter målgång efter att båda teamets BMW-bilar ändå kört in på poängplats.

– Vi har definitivt tagit ett steg framåt den här helgen, säger Joel Eriksson. Vi har hittat betydligt mer rätt med vår set-up, och vi stod oss riktigt bra i racen. Det fattas fortfarande lite fart i kvalen, men vi var helt klart med i matchen över en racedistans här. Teamet har gjort ett bra jobb och känslan i bilen var bättre än någonsin tidigare under säsongen, så absolut en positiv helg på många plan.

Eriksson/Read tvingades bryta lördagens Race 1 med tekniska problem.