Racing

Joel Eriksson snabbast på Red Bull Ring

Joel Eriksson, BMW och Schubert Motorsport tog ett stort steg framåt i helgens ADAC GT Masters-tävlingar på österrikiska Red Bull Ring, där man långa stunder var snabbast på banan. 

Foto: Alexander Trienitz.

Eriksson stod framför allt för en mycket stark inledande stint i söndagens Race 2, där han efter en problematisk start föll till 15:e plats men slog sig tillbaka genom fältet och anslöt hela vägen fram till ledarklungan.

– Jag hade problem med växellådan i starten och fastnade bakom en annan bil, så jag förlorade många platser där, säger Joel Eriksson (som kvalat in som sjua). Sedan hade vi en otrolig fart. Vi var klart snabbast på banan och jag är säker på att vi hade byggt upp en rejäl ledning om jag hade fått en bättre start. Ett stort steg framåt och det är väldigt kul att slåss i toppen igen.

Eriksson noterades löpande för flera snabbaste varv under forceringen i den inledande söndagsstinten, och lämnade över sin BMW M6 GT3 till teamkamraten Aidan Read i topp tre efter att ha avancerat 12 placeringar.

Dessvärre brände Read upp kopplingen på väg ut ur depån efter förarbytet, och Schubert Motorsport-duons löftesrika dag tog slut i förtid.

Eriksson/Read hade dessförinnan slutat 11:a i det inledande loppet på lördagen. Helgen i Österrike var genomgående positiv för BMW-ekipagen, som vann såväl på lördagen som på söndagen.

– Vi visste att Red Bull Ring skulle vara vår bästa chans den här säsongen, och det visade vi verkligen i helgen, avslutar Joel Eriksson. Vi hade en väldigt stark bil här, och det var bara synd att just vi inte fick riktig utdelning för det. Som team gläds vi dock förstås mycket åt att ha tagit vår första seger den här säsongen, och vi är stolta över att ha BMW tillbaka i toppen av resultatlistan där vi hör hemma.

Foto: Alexander Trienitz.