Racing

Joel Eriksson i gästspel i Shanghai

Joel Eriksson kommer att ställa upp i helgens tävlingar för det kinesiska GT-mästerskapet, China GT Championship, på F1-banan Shanghai International Circuit.

Foto: FIST-Team AAI / Joel Eriksson Racing.

Eriksson, som till vardags tävlar för BMWs fabriksteam i DTM, har lånats ut till det lokala stallet FIST-Team AAI där han tar plats bredvid den kvinnliga föraren Betty Chen i en BMW M6 GT3.

China GT Championship är en av Asiens ledande racingplattformar, med deltagande från en rad premiumtillverkare på vad som utgör en viktig marknad i världens folkrikaste land.

Deltävlingen i Shanghai är den tredje av totalt sex på årets China GT-kalender.

− Det här är precis en sådan utmaning man behöver för att utvecklas som förare, säger Joel Eriksson. Det känns spännande att vara här i Shanghai och tackla den här uppgiften. Det är en helt ny bana för mig och M6 GT3:an är förstås väldigt olik M4:an jag vanligtvis kör i DTM, men jag siktar högt och förhoppningsvis kan jag bidra till ett bra resultat. Jag ska göra mitt bästa och jag ser fram emot att jobba med Betty och FIST-Team AAI under den här helgen.

Två race (vardera en timme långt) kommer att köras under helgen i Shanghai; ett på lördag och ett på söndag. Båda loppen avgörs på morgonen svensk tid.