Racing

Joel Eriksson återvänder till Macau

Joel Eriksson kommer att återvända till det klassiska gatloppet Macau Grand Prix (Kina) när han införlivas i BMW:s satsning på en andra rak seger i prestigefyllda FIA GT World Cup – VM för GT-bilar – den 14-17 november.

Foto: BMW

Eriksson har tävlat i Macau de tre senaste åren, då i formelbilsklassen Formel 3 där han kvalade in på pole position 2017 och slutade tvåa totalt i fjol. Skåningen ledde också F3-finalen 2017 innan han blev påkörd av en konkurrent och tvingades bryta.

Inför årets upplaga av Macau Grand Prix får Eriksson nu förtroendet att representera BMW:s färger i FIA GT World Cup; ett av världens absolut mest betydelsefulla race för GT-bilar.

21-årige Eriksson, som till vardags kör för BMW i DTM-serien, kommer i Macau att ratta en BMW M6 GT3 för det asiatiska stallet FIST-Team AAI. Eriksson tävlade för samma stall vid ett gästspel i det kinesiska GT-mästerskapet tidigare under säsongen.

– Jag är extremt glad att få komma tillbaka till Macau i år, den här gången tillsammans med BMW Motorsport i FIA GT World Cup, säger Joel Eriksson. Jag har blivit förälskad i det här loppet under mina besök i Formel 3 och banan är helt enkelt fantastisk. Det blir en ny utmaning att komma dit i GT-klassen, men förhoppningsvis kan vi vara med och slåss om ett bra resultat.