Racing

Joel Eriksson kvalstark i regnet på Lausitzring

Joel Eriksson och Schubert Motorsport-kollegan Aidan Read jobbade sig igenom en utmanande, regnfylld helg i säsongens näst sista deltävling för ADAC GT Masters på Lausitzring-banan inte långt från Berlin.

Foto: Gruppe C / ADAC.

Eriksson/Read fanns med i poängdiskussionen i båda helgens två race, men fick till slut nöja sig med mer blygsamma placeringar i resultatlistan efter två händelserika och regndrabbade heat.

Höjdpunkten för helgen kom i kvalet till söndagens race, där Eriksson ännu en gång var snabbaste BMW-chaufför och levererade en stark sjundeplats på gridden i sin M6 GT3.

Skåningen klamrade sig också fast i topp tio under sin stint i inledningen av loppet, men Read kunde inte riktigt hålla samma tempo under den avslutande halvan och blev dessutom påkörd av Audi-föraren Charles Weerts ut på det sista varvet.

Weerts tilldelades en bestraffning för incidenten, men det var av akademisk betydelse för Eriksson/Read som till slut tog målflagg som 24:a.

Duon slutade dessförinnan på 20:e plats i ett kaotiskt Race 1 på lördagen, där säkerhetsbilen fick kallas ut inte färre än tre gånger och där en mängd bestraffningar drabbade stora delar av fältet.

– Det här var en ganska tuff helg på många sätt, både resultatmässigt och på grund av vädret, säger Joel Eriksson. Jag tycker ändå att vi stundtals visade vår potential. Vi var bra med på träningen, gjorde ett starkt kval idag, och höll oss med i topp tio i början av Race 2. Jag ser fram emot finalen och att förhoppningsvis avsluta säsongen med ett bra resultat för teamet där.