Racing

Joel Eriksson i mittfältet på Nürburgring

Joel Eriksson fick hålla tillgodo med två mittfältsresultat i säsongens näst sista DTM-deltävling på Nürburgring, där BMW generellt hade svårt att matcha huvudrivalen Audi.

Foto: BMW.

Eriksson fick med sig en åttondeplats och fyra mästerskapspoäng från det inledande racet för helgen på lördagen, men såg fram till det obligatoriska depåstoppet ut att kunna utmana om mer än så. Eriksson gick i depå precis bakom BMW-kollegan Marco Wittmann – som senare tog målflagg som trea – men tappade kontakten med tysken efter ett struligt depåstopp.

– Det har varit en tuff helg, säger Joel Eriksson. Jag kände att jag hade något bra på gång i det första racet, men tyvärr tappade vi för mycket tid i depån med ett problem på höger bak.

Eriksson hamnade sedan precis utanför topp tio på 11:e plats i söndagens avslutande heat – där Audi lade beslag på de sju främsta platserna.

– Kvalet idag (söndag) var lite bättre än det såg ut, men jag tappade två tiondelar på en miss i chikanen och det var väldigt frustrerande, fortsätter Joel Eriksson. Det var riktigt tight där med 14 bilar inom en halv sekund, så det kostade mig nog fyra-fem platser. Tyvärr hade vi nog ändå inte rått på Audi-bilarna i racet, så i slutändan spelade det mindre roll. Vi har mycket att jobba på inför finalen, men vi ska göra allt vi kan för att avsluta den här säsongen på topp.

Audi-föraren René Rast (GER) säkrade sin andra DTM-titel i karriären med en tävlingshelg kvar att köra via en seger respektive tredjeplats i helgens två race.

Säsongsfinalen för DTM äger traditionsenligt rum på Hockenheim den 4-6 oktober.