Racing

Lucas di Grassi och René Rast kör för Audi i nästa års VM-klassade Formel E

Lucas di Grassi och René Rast är förarteamet som kommer att köra för Audi Sport ABT Schaeffler under nästa säsong. Den eldrivna racingserien körs då för första gången som officiellt FIA världsmästerskap.

Lucas di Grassi och René Rast kör Formel E för Audi Sport ABT Schaeffler 2021.

“Med hans imponerande insats i Berlin visade René att han är bekväm i Formel E och samtidigt snabb och framgångsrik. Han har absolut förtjänat sin plats i teamet,” säger Dieter Gass, motorsportchef hos Audi. Rast körde enbart finalen i Berlin och plockade både poäng och tog en pallplats.

“Tävlingarna i Berlin väckte definitivt min aptit, så jag ser fram emot min första säsong i Formel E,” säger Rast. “Att starta i ett världsmästerskap för Audi är nästa spännande kapitel i min karriär och jag ser verkligen fram mot det.” Rast har kört för Audi sedan 2009. Utöver segrar i 24-timmars på Daytona, Spa och Nürburgring har han vunnit ADAC GT Masters och blivit DTM-mästare två gånger. Rast är dessutom i ledningen inför de sista två racen för säsongen på Hockenheim.

Förutom René Rast fortsätter Lucas di Grassi köra för Audi Sport ABT Schaeffler. Lucas di Grassi gör sin sjunde säsong i Formel E och är efter 69 race den sammanlagt bästa föraren med 32 pallplatser. Di Grassi har tagit hem tio segrar totalt, däribland den första i Formel E som gick i Beijing 2014. “Jag har upplevt allt under de här sex åren: stora framgångar, nederlag och vansinniga känslor. Och det bästa väntar fortfarande med tanke på att serien nu blir ett FIA-världsmästerskap,” säger di Grassi som nyligen avslutade den första säsongen där han inte var en av de tre bästa förarna. “Tillsammans med Audi och René, kommer jag ge allt för att vi skall vara med och fightas om världsmästartiteln 2021.”

”För mig var det extremt viktigt att ha två förare som pushar varandra till maximal prestation,” säger Dieter Gass. “Med Lucas och René har vi lyckats. Lucas är den mest framgångsrika föraren i fältet och extremt hungrig på att vinna sin andra titel. René lämnade ett imponerande avtryck i Berlin. Vi har uppskattat hans beslutsamhet år efter år i DTM. Jag ser redan fram emot att få uppleva den i Formel E.”

Starten på den sjunde säsongen av Formel E är planerad till mitten av januari 2021 i Santiago i Chile, racet i Berlin är planerat till den 19 juni. Totalt kommer VM-kalendern fyllas med totalt 12 events för Lucas di Grassi, René Rast och Audi e-tron FE07.