Racing

Eriksson förlänger kontraktet som reservförare i Formula E

Joel Eriksson har förlängt sitt kontrakt som reservförare för Formel E-teamet Jaguar TCS Racing.

25-årige Eriksson, från Tomelilla i Skåne, sparkar igång 2024 års racingsäsong på högsta växeln. Eriksson är nyss hemkommen från Mexico City där han närvarat vid säsongspremiären för Formel E, världsmästerskapet för elbilsracing där han för andra året i rad agerar test- och reservförare för toppteamet Jaguar TCS Racing.

– Jag är jätteglad att få fortsätta samarbeta med Jaguar i Formel E även den här säsongen, säger Joel Eriksson. Vi blev tvåa i teammästerskapet förra året och hade en helt OK premiär i Mexiko i helgen. Jag kommer att vara på plats på majoriteten av racen och göra mycket jobb i simulatorn i England. Det är naturligtvis inspirerande att få jobba så tight med ett team som är med och slåss om en officiell VM-titel i racing.

Årets Formel E-säsong utgörs av totalt 16 race i tio olika länder, med final i London i juli.

Foto: Jaguar TCS Racing / Phantom Global Racing.