Racing

Eriksson kör Bathurst 12-timmars

Joel Eriksson är klar för klassiska Bathurst 12 Hour, ett av världens mest prestigefyllda långlopp. Tävlingen körs på den beryktade Mount Panorama-banan i Bathurst, Australien, den 16-18 februari och attraherar flera av världens främsta GT-förare.

Eriksson kommer till start i en Porsche 911 GT3 R (992) för Phantom Global Racing, ett nybildat kinesiskt team stöttat av Porsche Motorsport Asia Pacific i partnerskap med Le Mans-vinnaren Timo Bernhards Team 75. Eriksson ingår i en stjärnspäckad förartrio som också inkluderar nyzeeländaren Jaxon Evans och danske Porsche Supercup-mästaren Bastian Buus.

Det klassiska 12-timmarsloppet kommer att markera Erikssons första tävling någonsin i Bathurst, och i Australien över huvud taget.

– Bathurst har varit en dröm för mig i många år, kommenterar Joel Eriksson. Mount Panorama räknas till de absolut häftigaste banorna i världen och det ska bli otroligt kul att äntligen få ta sig an den. Det känns fantastiskt att få göra det här loppet med Phantom Global Racing och med en så stark line-up. Det är en ny bana och ett nytt team för mig, men jag tror att vi har goda chanser att vara med och slåss om något riktigt, riktigt bra.

Foto: Jaguar TCS Racing / Phantom Global Racing.