Racing

Ny teamkamrat för Skoog efter coronasmitta

Henric Skoog kommer att ha en ny teamkamrat vid sin sida i Schubert Motorsports BMW M6 GT3 i helgens ADAC GT Masters-tävlingar på Lausitzring, efter att ordinarie kollegan Nick Yelloly bekräftats smittad av COVID-19.

Foto: Alexander Trienitz.

Skoog och Yelloly stod för en praktsensation senast på Red Bull Ring, där den svensk-brittiska duon genomgående figurerade i toppen av resultatlistan och till slut också körde hem BMW:s första seger för säsongen.

Yelloly, som sedermera tävlade i det anrika 24-timmarsloppet på Spa-Francorchamps under den gångna helgen, har nu emellertid bekräftats smittad av coronaviruset och tvingas därmed stå över säsongens två återstående deltävlingar.

Som ersättare engageras istället en annan av BMW:s fabriksförare: DTM-chauffören Sheldon van der Linde. Sydafrikanen har tagit en av BMW:s två segrar i DTM den här säsongen, och slutade dessförinnan tvåa totalt i just ADAC GT Masters säsongen 2018.

Van der Linde är klar som ersättare för Yelloly för den kommande helgen på Lausitzring, men däremot inte för den efterföljande finalen på Oschersleben nästa vecka. Vem som kör vid Skoogs sida då beslutas senare.

– Det första jag vill göra är att önska Nick ett snabbt tillfrisknande, säger Henric Skoog. Det har varit fantastiskt att jobba med honom den här säsongen, med vår seger senast som den stora höjdpunkten. Samtidigt är jag säker på att Sheldon kommer att göra ett kanonjobb även han. Han har redan vunnit race i ADAC GT Masters och är en perfekt ersättare. Förhoppningsvis har vi en någorlunda liknande körstil som vi kan anpassa bilen utefter. Vi kommer att ge allt och sedan får vi se hur långt det räcker.

Foto: Alexander Trienitz.