Racing

Tuff helg för Joel Eriksson efter masskrasch i finalen

Joel Eriksson fick inte den avslutning på ADAC GT Masters-säsongen som han och teamkamraten Aidan Read hade hoppats på i helgens final på Oschersleben. Eriksson/Read fick med sig en 19:e plats från det första av helgens två race på lördagen, men tvingades sedan bryta söndagens avslutande heat redan i starten när Eriksson drogs in i en spektakulär masskrasch.

Foto: Mario Bartkowiak.

Eriksson hade tidigare under dagen kvalat in sin Schubert Motorsport-bil som bäst placerade BMW, på 16:e plats, men hade ingen chans att undvika det karambolage som uppstod framför honom i samband med att fältet flaggades iväg för start.

Totalt eliminerades sex bilar i kraschen, som föranledde en längre rödflaggssituation och omfattande sanering av start- och målområdet.

– Det här var inte vad vi hade hoppats på, särskilt inte i finalen och särskilt inte här i Oschersleben, på hemmaplan för teamet, säger Joel Eriksson. Det fanns ingenting jag kunde göra för att undvika kraschen i starten. Det var bilar framför mig som krokade ihop och snurrade, och sedan blev det kaos. Jag hamnade i räcket och bilen fick tyvärr en skada som vi inte hann reparera innan omstarten.

Joel Eriksson och Aidan Read har kört in totalt åtta poäng i ADAC GT Masters 2020. Duons bästa enskilda resultat under året är en 11:e plats på österrikiska Red Bull Ring.

– Det har varit en tuff säsong, men jag är nöjd med min egen insats och jag tycker att jag har fått ut det mesta av materialet mer eller mindre i varje race, avslutar Joel Eriksson. Resultatmässigt är det inget att jubla över, men körningen i sig har fungerat väldigt bra. Tack till Schubert Motorsport som alltid ställt en välpreparerad bil på startlinjen åt oss i år.

Joel Eriksson, som under 2020 också agerat test- och reservförare för GEOX Dragon i elbilsmästerskapet Formel E, intensifierar nu sitt arbete inför säsongen 2021. Mer information kommer att tillhandahållas tids nog.