Racing

Jimmy Eriksson avslutar med poäng på Oschersleben

Jimmy Eriksson avslutade ADAC GT Masters-säsongen 2020 med en ny poängplats i helgens final. Eriksson, i par med teamkamraten Hendrik Still, registrerades för 13:e plats i säsongens allra sista race på tyska Oschersleben på söndagseftermiddagen.

Foto: Mario Bartkowiak.

Den svensk-tyska Zakspeed Mercedes-duon förbättrade därmed sitt resultat från lördagens Race 1, där man slutade på plats 20.

– Det har varit en hyfsad avslutning på helgen, säger Jimmy Eriksson. Vi hade förstås hoppats på mer, men mot bakgrund av hur säsongen har sett ut var det egentligen ett ganska väntat resultat. Bilen var ganska svårkörd idag – vi hade för högt tryck i däcken – men det är ändå kul att faktiskt få avsluta med några poäng här i finalen.

Jimmy Eriksson avslutar 2020 års ADAC GT Masters-säsong som 29:a totalt i förarmästerskapet, med en missad deltävling på grund av irreparabla tekniska problem på österrikiska Red Bull Ring.

Erikssons bästa resultat under säsongen är en niondeplats, inkasserad på Lausitzring. Skåningen har kört in på poänggivande topp 15-placeringar totalt sex gånger under året.

– Tyvärr kan jag inte påstå att jag är nöjd med den här säsongen, avslutar Jimmy Eriksson. Det har varit en besvikelse, för att tala klarspråk, och vi hade definitivt hoppats på betydligt mer. Samtidigt lär man sig mycket om sig själv, och andra, under en sådan här säsong. Det är bara att ta nya tag och försöka växa av det här i framtiden.

Foto: Mario Bartkowiak.