Racing

Jimmy Eriksson till start med ny teamkamrat på Red Bull Ring

Jimmy Eriksson kommer att genomföra säsongens tredje ADAC GT Masters-deltävling med en ny förarkollega vid sin sida i Zakspeed-teamets ena Mercedes-AMG GT3, när den tidigare DTM-föraren Lucas Auer vikarierar för Jeroen Bleekemolen inför hemmapubliken på österrikiska Red Bull Ring i helgen.

Foto: Gruppe C Photography.

Bleekemolen är denna helg iväg på förberedande uppdrag inför det stora 24-timmarsloppet i franska Le Mans som avgörs nästa vecka. Istället rycker alltså 24-årige Auer tillfälligt in vid Erikssons sida i Zakspeeds bil #21.

Eriksson och Auer återförenas efter att ha tävlat mot varandra i tyska Formel 3 säsongen 2012, då de båda gjorde upp om guldet i ett mästerskap där Eriksson till slut drog längsta strået.

Auer var fabriksanställd förare för Mercedes i DTM mellan 2015-2018 och var under förra året därmed en regelbunden rival till Jimmy Erikssons lillebror Joel. Under 2019 tävlar österrikaren i japanska Super Formula inom ramarna för Red Bulls juniorprogram.

– Det blir kul att jobba ihop med Lucas den här helgen, säger Jimmy Eriksson. Vi känner inte varandra så väl, men våra vägar har korsats då och då under åren och man gör inte fyra säsonger i DTM om man inte är en väldigt snabb förare. Vi hade en bra kamp i Formel 3 2012. Han blir ett bra substitut för Jeroen och jag hoppas att vi kan nå ett bra resultat tillsammans.

Eriksson höjer dock ett varningens finger för att den snabba Red Bull Ring-banan, vackert insprängd i de österrikiska Alperna, eventuellt inte är Mercedes-teamens på pappret mest lukrativa jaktmark på kalendern.

– Jag är inte helt säker på hur Red Bull Ring kommer att passa vår bil, men det har rent historiskt inte varit den bästa Mercedes-banan, fortsätter Eriksson. Vår bil är som bäst i lite mer knixiga partier och Red Bull Ring är egentligen lite för snabb med sina många rakor. Samtidigt finns det exempel på när Mercan fungerat riktigt bra även där, så vi är förstås optimistiska. Vi får helt enkelt ta det som det kommer. Det ska bli kul att göra det här ihop med Lucas och bygga vidare på den fart Jeroen och jag faktiskt hade senast.

Den förra deltävlingen i ADAC GT Masters avgjordes på tjeckiska Autodrom Most, där Eriksson/Bleekemolen var snabbast av alla på den första fria träningen och sedan körde in på poängplats i båda helgens två race.

Helgens tävlingar i Österrike inleds med fri träning på fredag, följt – som vanligt – av ett kval och race vardera på både lördag och söndag.

Alla säsongens race streamas live på adac.de/motorsport och youtube.com/adac.