Racing

Strandberg stark i Ginetta GT5 Challenge

I supportklassen Ginetta GT5 Challenge var det denna gång Dennis Strandberg som stod för körningen i BAR:s Ginetta G40. Strandberg tog över den sits som i premiären på Ring Knutstorp vigdes åt teamgrundaren Fredrik Blomstedt, och visade direkt prov på hög kapacitet med en imponerande pole position i kvalet.

Foto: Racefoto.se

Dessvärre diskvalificerades Strandberg strax därefter för en påstådd regelöverträdelse rörande däcktrycken på hans bil – ett domslut som Blomstedt Arenram Racing accepterar men kraftigt ifrågasätter.

– Det var en mycket märklig diskvalificering som vi mer eller mindre blev tvungna att acceptera, även om vi hävdar bestämt att vi inte gjort något fel, kommenterar teamchefen Fredrik Blomstedt. Det fick stora konsekvenser för Dennis del, men han gjorde en fantastisk insats hela helgen. Han förtjänade en seger – det hade både han och bilen farten för – och den här gången anser jag att vi blev bestulna på en sådan.

Diskvalificering från kvalet innebar att Strandberg tvingades starta sist – 21:a – istället för först i helgens två race, men den tidigare STCC-föraren reste sig strongt från besvikelsen och genomförde två mycket starka heat på sin väg mot fjärde respektive femte plats.

– Grymt kul att vara tillbaka i en racerbil igen, säger Dennis Strandberg. Det här var mina första race på hela året och det var grymt inspirerande att kunna slå till med pole i kvalet. Självklart var vi extremt besvikna efter den märkliga diskvalificeringen, men Blomstedt Arenram Racing gjorde ett kanonjobb med bilen och det blev två riktigt roliga race istället. Vi fick inte riktigt valuta för farten vi hade, men förhoppningsvis får jag chansen att komma tillbaka och visa var vi hör hemma.