Racing

Blomstedt Arenram Racing trotsade oddsen på Anderstorp

Blomstedt Arenram Racing (BAR) visade att man aldrig är slagen på förhand när man levererade dubbla pallplatser i säsongens andra GT4 Scandinavia-deltävling på Scandinavian Raceway i Anderstorp – teamets på pappret svagaste kort den här säsongen.

Foto: Racefoto.se

Anderstorp-banans långa rakor premierar inte BAR-teamets Ginetta G55 GT4, som istället har sin styrka i mer knixiga partier, och förarduon Sebastian Arenram/Nicklas Oscarsson anlände därför till den småländska före detta Formel 1-banan med en pragmatisk målsättning.

Duon kom dock att prestera två mycket starka race, där man först klättrade från tionde startruta – ett resultat av en avåkning från Oscarsson under kvalet – till tredje plats i lördagens inledande Race 1.

I söndagens avslutande heat nådde man ytterligare ett pinnhål upp i resultatlistan med andra plats, bara fem sekunder bakom segrande Oliver Söderström/Robert Serwanski i en betydligt motorstarkare BMW M4.

– Det här var ett bra resultat för oss den här helgen, egentligen lite över förväntan på den här banan, säger Nicklas Oscarsson. Vi startade en bit ner i fältet i Race 1 efter min lilla miss på kvalet, men det löste sig ganska bra till slut. Vi är jättenöjda med en dubbelpall här i Anderstorp, en bana som på pappret inte ska passa oss, och ser fram emot resten av säsongen.

Arenram/Oscarsson ligger nu trea totalt i GT4 Scandinavia-tabellen, bara fyra poäng från andraplatsen.

– Det här var första gången någonsin för mig på Anderstorp, som är en ganska svår bana, kommenterar Sebastian Arenram. Jag fick använda all min sisu för att slå mig fram genom fältet i Race 1 (Arenram har finska föräldrar), och det var ett väldigt roligt lopp att köra. Teamet gjorde ett helt grymt jobb i timingen av depåstoppet och vi genomförde två i princip perfekta race med konstanta varvtider rakt igenom.

Foto: Racefoto.se